Maaltijden op school

Maaltijden Gambia
Maaltijden Gambia

Een appel bij het ontbijt of een lekker broodje mee naar school? Voor kinderen in Gambia is dit alleen maar een droom. Helaas is bijna de helft van de kinderen hier nog ondervoed. Het is maar de vraag als de kinderen wakker worden en als ze thuis komen of er eten in huis is. Wij vonden dat hier iets aan gedaan moest en kan worden!

Maaltijden Gambia

Doneer nu €10,00

Voor €10,00 kan een kind een jaar lang één maaltijd op school nuttigen. Zo weten we dat ze tenminste één keer voeding binnen krijgen en zo hopen we de ondervoeding bij de kinderen die op onze scholen zitten te verminderen! 

Waar doet u het voor?

Door dagelijks een maaltijd voor de kinderen te realiseren heb je gelijk 2 vliegen in 1 klap: Ouders brengen hun kinderen naar school, dit omdat ze die maaltijd krijgen en ze worden beter opgeleid omdat hun maag gevuld is. We weten allemaal met een legen maag kunnen wij zelf ons ook niet concentreren. 

De maaltijden die ze op de school maken worden bereid met voedsel wat verbouwd is in de omgeving. Daarnaast verbouwen wij zelf ook nog op kleine schaal gewassen, casave en een kippenfarm. De kinderen kunnen zo leren hoe de gewassen verbouwd worden.