"Ieder kind verdiend een kans, dat vonden wij ook" - Slagerij Pestel

Het gemiddelde inkomen van een werkende ouder in Gambia is €25,00 per maand, dit is heel weinig als je hier alles van moet betalen zoals eten, drinken, huis en water. Dan kunt u zich ook voorstellen dat hierna geen geld meer over is om hun kinderen naar school te laten gaan, dit kost ongeveer €60,00 per jaar. We spreken dan over kinderen van 3 t/m 8 jaar. De scholen moeten voldoen aan de eisen van de overheid, maar krijgen niet veel van ze. Ze krijgen geen materialen of financiële steun, daarom hebben deze scholen uw steun hard nodig. 

Wat kunt u doen?

Wilt u ons werk ondersteunen, dan kunt u een bijdrage overmaken op ons rekeningnummer. 
Iedere bijdrage is van harte welkom en 100% garantie dat uw geld ook terecht komt in Gambia! 

Sportschool of vereniging

U kunt samen met uw sportschool of vereniging een inzamelingsactie houden. Dit kunnen bijvoorbeeld sporttenu’s inzamelen, loten verkopen of een spinningmarathon zijn. 

U en uw omgeving

U kunt geld in uw omgeving ophalen. Kinderen kunnen bijvoorbeeld klusjes doen voor een klein bedrag bij opa & oma of oom & tante. 

Scholen

U kunt met uw school meedoen aan een schoenendoosactie of aan andere acties die wij met scholen hebben. Er kan in de winter geschaatst worden of er kan een loop georganiseerd worden. 

Heeft u vragen hierover? Neem dan contact met ons op!

Computers Vakmedianet & DNV

Het is niet vanzelf sprekend dat een school in Gambia beschikt over computers. Wanneer dit wel zo is is het maar de vraag of deze het doen. Computerles heeft een groot voordeel op de toekomst van deze kinderen. Dit vonden Vakmedianet en DNV ook! Ze hebben ons meer dan 50 computers gedoneerd!

Spijkerbroeken Sample Leiderdorp

Kleding winkel Sample uit Leiderdorp heeft al een aatal jaar een super leuke actie voor de Wereld voor Kinderen gehouden. Hun klanten konden hun oude spijkerbroeken inleveren en kregen dan €20,00 korting op de aankoop van een nieuwe spijkerbroek. De teller staat al op meer dan 250 spijkerbroeken!

Schoenen Den Elzen Leiderdorp

Schoenen winkel Den Elzen uit Leiderdorp heeft al een aantal seizoenen kinderschoenen geschonken. De teller staat al op meer dan 100 schoenen!5.000 schriften Keurslager Pestel

Keurslager Pestel uit Leiderdorp heeft samen met zijn klanten een inzamelingsactie gehouden. Voor €0,20 kon je een schrift en pen, inclusief verzending, doneren. Dit was een groot succes. In totaal zijn er 5000 schriften naar Gambia gegaan!

11.150 Moestuintjes


Iedereen kent de moestuintjes van de Albert Heijn wel. Veel vestigingen hebben de overgebleven moestuintjes gedoneerd. Daarnaast hebben ook verschillende families persoonlijke acties gehouden. In totaal zijn er 11.150 moestuintjes gedoneerd!

Spinning Marathon €1.126,30!

Zondag 19 april 2015 was er een 4 uur durende spinningmarathon bij Fit For Free in Leiderdorp. Deze gehele dag stond in het teken van de Wereld voor Kinderen. Uiteindelijke is er deze dag een super mooi bedrag van €1.126,30 opgehaald!

Brillen Optiek Saton Leiderdorp

Optiek Saton in Leiderdorp heeft al een aantal keer brillen gedoneerd aan de Wereld voor Kinderen. Deze worden door klanten ingeleverd en zij kunnen hier niks meer mee. Maar in Gabia kunnen ze deze brillen nog zeker gebruiken.

Voetbalvereniging RCL Leiderdorp

Voetbalvereniging RCL uit Leiderdorp heeft ons al een aantal seizoenen voetbaltenu´s gedonneerd voor de jongens en meiden in Gambia.

Voetbalvereniging SJZ Zoeterwoude

Ook voetbalvereniging SJZ uit Zoeterwoude heeft meerdere malen hun ingezamelde tenu´s gedonneerd aan de Wereld voor Kinderen.

Voetbalschoenen


De jongens en meisjes in Gambia die voetballen niet op een voetbalveld zoals hier in Europa, maar op zand en op hun blote voeten. Hierdoor krijgen ze vaak vervelende blessures omdat de een wel met voetbalschoenen loopt en de andere niet. Particulieren doneren hun voetbalschoenen voor deze kinderen en volwassenen.

Handbalvereniging Odis de Lier

Handbalvereniging Odis uit de Lier hebben hun Tenu´s en traningspakken gedonneerd aan de Wereld voor Kinderen.
Bedrijven die De wereld voor kinderen al hebben geholpen

"Toen ik hoorde over de Wereld voor Kinderen wat ze allemaal voor de kinderen in Gambia al hebben gedaan en wat hun plannen zijn werd ik meteen enthousiast! Dat ze schooltuintjes zijn begonnen op de scholen die zij ondersteunen is een goed begin! Vandaar ben ik naar de winkel gegaan en heb ik een aantal zakjes en doosjes met zaden gekocht."
Martin van Rijswijk
“Toen ik over de Wereld voor Kinderen hoorde ben ik met mijn kinderen een inzamelingsactie begonnen. Ze hebben lege flessen opgehaald en hebben koekjes gebakken. De opbrengsten hebben wij aan de stichting gedoneerd. Zo leren ze dat het in derde wereld landen het niet vanzelf sprekend is als je iets kleins wilt, maar dat je hier ook iets voor moet doen"
Fabienne Schouten