Oogziekenhuis
Optiek Saton Leiderdorp

Oogziekenhuis Gambia

Tijdens een van de gesprekken die wij hadden met Philip de Jong van Optiek Saton in Leiderdorp kwam het ter sprake wat de Wereld Voor Kinderen allemaal doet in Gambia. Tijdens dit gesprek liet Philip vallen dat er vaak brillen zijn waar zij niks meer meekunnen. Deze brillen worden door de klanten ingeleverd.

De Wereld voor kinderen heeft deze brillen bij een oogziekenhuis gebracht waar de lokale bevolking een bril aangemeten krijgen en deze gratis voor hun is omdat ze dit niet kunnen betalen.

Oogziekenhuis Gambia
Oogziekenhuis Gambia

Oogziekenhuis Sightsever

Sightsever zit in een lokaal groot ziekenhuis waarvan de oogarts opgeleid is in het Westen. De zorg is van goede kwaliteit, maar voor de lokale bevolking is het nog steeds onmogelijk om een bril te kunnen aanschaffen.

 

In de wachtkamer zitten honderden mensen te wachten op een dokter, niemand maakt zich druk wie als eerste is, als ze maar geholpen worden. Wat een verschil met Nederland!

 

We hebben aan de oogarts uitgelegd wat De Wereld Voor Kinderen doet en hebben de brillen overhandigd. Hij is hier heel blij mee en heeft er voor gezorgd dat de brillen bij de goede mensen zijn gekomen die hier geen geld voor hadden.