Opstarten van winkels

Winkel in Gambia
Winkel in Gambia

In 2014 is De Wereld Voor Kinderen begonnen met het helpen van het opstarten van een winkel. Hier zijn de Gambianen de eigenaren van en hierdoor kunnen ze goed zichzelf en hun familie onderhouden.
Ook geven ze kinderen uit de buurt kleding of speelgoed als deze binnenkomen vanuit Nederland. Waardoor ook de arme kinderen toch iets leuks krijgen!

Winkel in Gambia
Winkel in Gambia

Birkama

De Wereld Voor Kinderen helpt bij het opstarten van winkels. Deze jongens die dit heel graag willen kennen wij persoonlijk goed en wij hebben hun aangeboden om hun in het begin te helpen.

Een winkel die wij bijvoorbeeld hebben helpen ontstaan ligt aan een van de hoofdweg van Birkama waar veel lokale mensen langs lopen. In de winkels wordt tweedehands maar ook nieuwe goederen verkocht.

De mensen die het winkeltje zijn begonnen kunnen leren zelf geld te verdienen waarmee diegene zijn gezin kan onderhouden.

De Wereld voor Kinderen helpt ze d.m.v. goederen zoals kleding, schoenen en verzorgingsproducten te versturen naar hun die wij van donaties hebben gekregen. Deze goederen kunnen we dan op dat moment niet gebruiken op de scholen.

De opbrengst van de goederen blijft 100% in Gambia. Een klein gedeelte gaat naar de scholen die wij helpen, zodat ook zij zich door kunnen ontwikkelen