Projecten

Victorious Nursery School

Op deze basisschool zitten ongeveer 40 kinderen gevarieerd van 4 – 10 jaar.  We hebben hier een waterpunt, elektriciteit, het reparen van het gebouw, computerlokaal en  moestuintjes gerealiseerd.

 

Victorious Nursery school

Bundung Lower Basic School

Op deze basisschool zitten meer dan 4400 kinderen! Deze school is in 2e gesplitst omdat deze te groot werd. We hebben hier een  computerlokaal, schooltuintjes, en  lesmaterialen gerealiseerd.

Bundung lower basicschool

Riverside Nursery School

Op onze eerste reis naar Gambia zijn we bij dit kleine schooltje terecht gekomen. Tassen volgeladen met schriften, pennen, potloden en speelgoed kwamen wij bij deze basisschool aan.  

Riverside Nursery School

Lambay Nusery School

Op deze basisschool zitten zo’n 80 kinderen. Hier hebben wij 10 bananendozen mee naartoe genomen en gedonneerd aan deze school. 

Lambay School

Waterpunt & Elektriciteit

Voor de Victorious Nursery School hebben wij met een Facebookactie €615,00 opgehaald voor Elektriciteit en een waterpunt. De gehele school heeft nu elektriciteit en stromend water! 

Waterpunt Gambia

Vrijwilligerswerk

Alles bij de Wereld voor Kinderen wordt op vrijwillige basis gedaan. Je kunt contact met ons opnemen om vrijwillegerswerk te gaan doen bij een van onze projecten. Familie Nieuwehuizen heeft dit ook gedaan. 

Vrijwilligerswerk Gambia

Computers & Lesmaterialen

Het is niet vanzelf sprekend dat de kinderen in Gambia les krijgen op een computer. Wij hebben gerealiseerd dat twee scholen computerlokalen hebben. Dit heeft een groot voordeel op de toekomst van deze kinderen. 

Maaltijden op school

Een appel bij het ontbijt en een lekker broodje mee naar school? Dat is voor de meeste kinderen in Gambia alleen maar een droom. Helaas is ongeveer de helft van de kinderen in Gambia ondervoed. ONS DOEL:  ELK KIND KRIJGT ÉÉN MAALTIJD PER DAG OP SCHOOL.

Maaltijd school Gambia

Schooltuintjes

Er zijn grote stukken land bij de scholen waar niks mee gedaan worden en alleen maar een zandvlakte is. Na een aantal proeven te hebben gedaan zijn we de schooltuintjes begonnen. DOEL: DE KINDEREN LEREN VERBOUWEN WAARDOOR DIT LATER VAN PAS KAN KOMEN EN EEN MAALTIJD OP SCHOOL. 

Schooltuintjes Gambia

Sporten

De Wereld voor Kinderen steund een aantal sporten in Gambia. We zijn erg actief met voetbal, tennis en basketbal. 
Sporten is heel belangrijk voor een kind, ze ontwikkelen zich hierdoor en komen met andere kinderen in contact. 

Voetbal Gambia

Ziekenfonds

Helaas gebeurd het dagelijks dat er kinderen ernstig ziek worden en de meeste komen te overlijden omdat ze geen medische hulp krijgen. 
De meeste gezinnen hebben hier geen geld voor en een verzekering kennen ze niet. 

De mensen willen wel, maar kunnen vaak niet! De Wereld voor kinderen is een ziekenfonds gestart waardoor kinderen de echt noodzakelijke hulp krijgen. 

Ziekenfonds Gambia

Schriften en Pennen

Schriften en pennen zijn hard nodig in Gambia. De kinderen moeten met een potlood leren schrijven zodat wanneer hun schrift vol is dit uitgewist kan worden en ze hem weer overnieuw kunnen gebruiken.

Keurslagerij Pestel uit Leiderdorp heeft samen met zijn klanten 5.000 schriften en pennen gedoneerd. 

Schriften en Pennen Gambia

Schoenen

De meeste kinderen lopen op hun blote voeten de gehele dag. Doordat hierdoor de stand van de voeten verslechterd en ze nog meer klachten krijgen is het erg belangrijk dat ze goede schoenen dragen. 
Schoenenwinkel Den Elzen uit Leiderdorp heeft al meerdere malen schoenen gedoneerd.  

Spijkerbroeken

Spijkerbroeken zijn erg belangrijk in Gambia, het geeft status en zeker als ze uit Westerse landen komen. De meeste mensen lopen met hele oude broeken die ze nog net bij elkaar proberen te houden. 

Kledingwinkel Sample uit Leiderdorp heeft al meerdere jaren spijkerbroeken gedoneerd en deze worden gratis aan de lokale bevolking uitgedeeld. 

Spijkerbroeken Gambia

Never Agian Beeldjes

De Never Again beeldjes staan voor de afschaffing van de slavernij in Gambia. Iedereen kent wel de beroemde serie Kunta Kinteh, die in Gambia vast zat op het slavernij eiland. Het Never Again Beel staat op het vaste land. 

Deze beeldjes zijn voor €20,00 te koop en de opbrengst gaat volledig naar Gambia toe. 

Never Again Gambia

Oogziekenhuis

Dat je ogen erg belangrijk zijn weten we allemaal wel, maar wat nou als je geen geld hebt om aan je ogen te laten helpen of een bril te kopen? 
Mensen in Gambia hebben hier geen geld voor, dus toen dacht Philip de Jong van Optiek Saton in Leiderdorp hier kunnen wij wat aan doen! 

Meerdere malen hebben ze al brillen gedoneerd die in Gambia gratis aan de mensen worden geschonken. 

Oogziekenhuis Gambia

Binnenland

Met de bananendozen actie hebben we veel goederen opgehaald voor de dorpen in de binnenlanden van Gambia. In deze dorpen hebben ze vaak nog nooit een toerist gestaan laat staan een blank persoon. Ze keken hun ogen uit! 

Binnenland Gambia

Opstarten van Winkeltjes

Een winkel beginnen in Gambia is lastig. Wanneer je de goederen hebt moet je nog veel kosten betalen voordat je kan beginnen. Omdat de meeste hier geen geld voor hebben heeft de Wereld voor Kinderen een aantal mensen geholpen met deze starterskosten. Omdat de winkels nu goed lopen betalen ze alle jaarlijkse kosten nu zelf. 

Winkel Gambia

Kippenfarm & Plantages

De Wereld voor Kinderen helpt boeren met het verbeteren van hun plantages. Zo hebben we een cassave en mais plantage. Daarnaast helpen we ook een kippenfarm zodat het dorp gratis eieren en kippenvlees krijgen. 

Fruitvrouwtjes

In 2015 heeft Gambia een slecht jaar gehad. Iedereen dacht toen dat er Ebola in Gambia was, echter was dit niet het geval, maar hierdoor kwamen er bijna geen toeristen meer. De bevolking die van alleen van de toeristen leven hadden helemaal geen inkomsten, dus ook geen eten. 
Voor de fruitvrouwtjes op het strand was er alleen maar dure inkoop ivm dat er niks meer geimporteerd werd uit andere landen. We hebben samen met ze fruit gekocht zodat ze toch weer wat konden gaan verkopen. 

Fruitvrouw Gambia