Sporten

Voetbal Gambia
Voetbal Gambia

De Wereld voor kinderen ondersteund een aantal sporten in Gambia. Wij zijn erg actief bezig met voetbal, tennis en basketbal. 
Sporten is heel belangrijk voor een kind, ze ontwikkelen zich hierdoor beter en komen zo in contact met andere kinderen. 
Door donaties uit verschillende hoeken kunnen wij het waarmaken dat de voorzieningen op het sportgebied aannemelijk verbeteren. 

Voetbal Gambia

Wat voor sporten helpen wij?

Voetbal

De kinderen in Gambia houden erg van voetbal en doen dit dus ook elke dag. Daarnaast hebben ze elke week een wedstrijd. Wanneer deze jongens geen tenues hebben moeten ze deze elke wedstrijd van de tegenstander huren. Daarom is het belangrijk dat elk team hun eigen tenue heeft, ze kunnen dan van het overige geld wat te eten of drinken kopen.

Basketbal

Dames basketbal is een opkomende sport in Gambia. De Wereld voor Kinderen heeft er voor gezorgd dat de meisjes team in Gambia allemaal nieuwe basketballen heeft gekregen waardoor ze nog beter hun traingen konden krijgen.

Tennis

Ook tennis is een opkomende sport in Gambia. Helaas kan dit nog niet op veel plekken gespeelt worden, maar de Wereld voor Kinderen heeft al een aantal tennisrackets en ballen gedoneerd.

Samen kunnen we het beetje bij beetje verbeteren

Hoe kunnen jullie helpen?

Sportvereniging

Zoals u hieronder kunt lezen hebben verschillende sportvereniging de Wereld voor Kinderen al geholpen. Ook dit kunt u doen met uw eigen vereniging! Denk hierbij aan bijvoorbeeld sporttenues. De kinderen moeten deze huren van andere teams zodat ze de wedstrijd kunnen spelen. Wanneer ze hun eigen tenues hebben kunnen ze hun geld gebruiken voor een drankje in de rust.

Sportschoenen

Sportschoenen die u niet meer gebruikt of die voor u oud zijn? Wij de Wereld voor Kinderen kunnen deze nog heel goed gebruiken! De meeste jongens en ook veel meisjes sporten op hun blote voeten, tijdens de wedstrijden kan dit behoorlijke blessures opleveren omdat de tegenstander wel met bijvoorbeeld voetbalschoenen speelt.

Ballen

Ligt er een (voet)bal in uw schuur of op de vereniging waar u niks meer mee doet? Doneer deze dan aan de talentvolle spelers in Gambia! Ook hierbij geld als wij een bal versleten vinden, want hij is een beetje geschaafd spelen ze er in Gambia nog jaren mee. Al moeten ze hem bij elkaar houden met tape.

Attributen

Daarnaast zijn alle attributen die je nodig hebt tijdens het sporten ook welkom. Denk hierbij aan pionnetjes, hesjes, ballenzakken en sporttassen.

Wie hebben ons tot nu toe geholpen?

Voetbal Gambia

Voetbal vereniging R.C.L Leiderdorp

Tenues

Voetbalvereniging R.C.L uit Leiderdorp heeft ons al meerdere seizoenen gedoneerd die ze zelf niet meer konden gebruiken. 

De jongens in Gambia, maar ook steeds meer meisjes, krijgen een big smile op hun gezicht als ze ons zien aankomen met deze tenues. Ze willen gelijk hun shirt met hun rugnummer aantrekken en deze showen aan de hele straat!

Voetballen en Sporttassen

Ook voetballen en sporttassen van het eerste heeft R.C.L gedoneerd. 

Doordat de jongens deze ballen krijgen kunnen ze ook in hun vrije tijd nog met elkaar trainen, wanneer ze deze niet hebben kunnen ze alleen de wedstrijd met elkaar spelen. 

Voetbal Gambia

Voetbal vereniging SJZ Zoeterwoude

Tenues

Voetbalvereniging SJZ heeft meerdere malen hun voetbaltenues gedoneerd. 

Vaak is het zo dat ze geen doeltjes hebben tijdens hun voetbalwedstrijd, hiervoor gebruiken ze hun shirts. Het is een uitzondering als er een scheidsrechter aanwezig is bij de wedstrijd. De jongens doen hier niet moeilijk over en ze gaan met respect met elkaar om. 

Handbal vereniging Odis De Lier

Tenues en trainingspakken

Handbalvereniging Odis uit de Lier heeft ons dozen vol met hun tenues en trainingspakken gesponsoord.