St. Victorious Nursery School

Victorious Nursery School
Victorious Nursery School

Op deze basisschool zitten zo’n ongeveer 40 kinderen gevarieerd van 4 tot 10 jaar. 

Wat ons opviel was dat sommige kinderen geen schooluniform droegen. Dit kwam omdat er geen schoolgeld was betaald voor ze, maar de docent geeft deze kinderen toch gratis les! Ieder kind verdiend een toekomst. 

Victorious Nursery School
Victorious Nursery School

Wat is er al bereikt?

Waterpunt

Een van de belangrijkste dingen die we wilde doen voor deze school was een waterpunt maken. Na bijna 2 jaar verder en 150 meter leiding te zijn gegraven is het ons gelukt! De kinderen kunnen nu de gehele dag door drinken en 1 keer beter dag poetsen ze hun tanden op school.

Elektriciteit

Deze basisschool had geen elektriciteit en de Wereld voor kinderen heeft in 2016 hiervoor een inzamelingsactie gehouden. Totaal zijn er 2 elektriciteitspalen neergezet en de gehele aansluiting per lokaal.

Reparatie schoolgebouw

De onderhoud van het schoolgebouw was erg slecht. Overal zaten gaten in het dak en in de vloer. Hierdoor zaten de kinderen in het regenseizoen tot hun enkels in het water en vielen ze vaak. Alle deurposten waren verrot en konden niet goed dicht meer, dit waren enkel golfplaten. Alles is nu gerepareerd, een nieuw dak en is er zelfs een nieuwe ingangpoort gekomen! Wij hebben als stichting wel de eis dat de lokale bevolking wel iets doen voor wat ze krijgen. Een aantal ouders van de kinderen hebben met deze reparaties geholpen.

Computers

Omdat er nu stroom aanwezig is op de school kan er computerles gegeven worden. Deze computers zijn door verschillende bedrijven in Nederland gedoneerd. Er is speciale software voor kinderen in Afrika geinstalleerd waardoor zij een veel bredere kennis gaan ontwikkelen. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door E-Learning for kids.

Wat is er nog meer gedaan?

Vrijwilligerswerk

Er moet nog veel gebeuren op deze school, maar door vrijwilligerswerk kunnen we steeds een stukje verbeteren. Familie Nieuwehuizen uit Raamsdonkveer heeft bijvoorbeeld 3 weken gewerkt aan de onderhoud van de school. Denk bijvoorbeeld aan nieuwe deuren, alles geverfd en natuurlijk ook met de kinderen veel gedaan! Wil jij ook vrijwilligerswerk doen? Neem dan contact met ons op!

lesMATERIAAL

De kinderen kregen voordat de Wereld voor Kinderen de school ging helpen heel weinig les. Ze leerden het alphabet op te zeggen en schrijven en een aantal woorden maar verder kwamen ze niet. Dit komt ook omdat de docenten niet hoog opgeleid zijn. Vanuit Nederland zijn er meerdere oefeningen voor deze kinderen gemaakt en op spelende wijze wordt er nu wat geleerd. Ook op de computers krijgen de kinderen les.

SPEELMATERIAAL

Op de school was niks aanwezig, dus al helemaal geen speelmateriaal. In de loop van de jaren hebben we verschillende speelmaterialen meegenomen. Een trampoline, basketballnet en ballen, Loopklossen en voetballen. Elke dag mogen ze hier mee spelen en hebben het super naar hun zin!

PANNENKOEKEN BAKKEN

Minimaal 2 keer in het jaar gaan wij langs bij deze school om te kijken hoe alles gaat, maar vooral om plezier met de kinderen te maken! Zo ook pannenkoeken bakken, die heel voedzaam voor de kinderen zijn. De meeste kinderen hadden dit nog nooit gezien, maar dit typische Nederlands gerecht moeten ze toch keer geproefd hebben!

Victorious Nursery School