Vrijwilligers
werk

Vrijwilligerswerk Gambia
Vrijwilligerswerk Gambia

De Wereld voor kinderen krijgt steeds meer vraag of mensen vrijwilligerswerk bij onze organisatie kunnen doen. Ja dit kan! Er kan vrijwilligerswerk op de scholen gedaan worden, denk hierbij aan renovatie maar ook lesgeven op de scholen. 

Vrijwilligerswerk Gambia
Vrijwilligerswerk Gambia

Familie Nieuwehuizen

Bij de Wereld voor Kinderen wordt alles op vrijwillige basis gedaan. Zo ook de familie Nieuwehuizen uit Raamsdonkveer. Zij zijn via een kennis in contact gekomen met de Wereld voor Kinderen en gaven aan dat zij graag vrijwilligerswerk wilden doen in Gambia. Ze hadden veel verhalen over de stichting gehoord en wilde graag helpen op de St. Victorious Nursery School. Met ze 5e zijn ze 3 weken in Gambia geweest. 

De 3 weken dat ze hier zijn geweest hebben ze hard gewerkt, maar vooral erg goed werk geleverd en niet belangrijk heel erg genoten!

Ze hebben geholpen met het verven van de buiten en binnenplaats en het schoolgebouw. Daarnaast hebben zij ervoor gezorgd dat er nieuwe deuren in de klaslokalen kwamen en dat er een nieuwe toegangsdeur is gekomen. 

Victorious Nursery School, Serrekunda – juli 2016

 

Afgelopen juli zijn wij, familie, op pad geweest naar Gambia voor vrijwilligerswerk via de

stichting ‘’De wereld voor kinderen’’. De eerste keer voor ons! Wat is het ons goed bevallen!

 

De ambitie om vrijwilligerswerk te doen in een ontwikkelingsland zat er bij ons allang in. Dankzij Robins doorzettingsvermogen werd het eindelijk werkelijkheid! Drie weken hebben we geholpen met het opknappen van de ‘’Victorious Nursery School’’ in een van de buitenwijken van Serrekunda. Onze hulp was hier meer dan welkom. Samen met schoolhoofd Victor, onze steun en toeverlaat Ma, lerares Fatou, lokale contacten via de stichting, onze vaste taxichauffeur Gor en niet te vergeten alle prachtige kinderen heeft de school een flinke stap voorwaarts kunnen zetten!

 

De stichting had voor onze komst al gezorgd voor les- en speelmateriaal en een betonnen vloer in de klaslokalen. De lokalen stonden immers in het regenseizoen vol met water. Op dit mooie begin hebben wij voortgebouwd. Het hele schoolgebouw (van binnen en buiten) en het schoolplein zijn opgefrist met een lik verf, waarbij we prachtige leer-gerelateerde schilderingen op de muren hebben aangebracht. We konden onze creativiteit de vrije loop laten gaan! Het gebouw en het schoolplein zijn ook voorzien van nieuwe stalen deuren met sloten, zodat alles veilig afgesloten kan worden.

 

Daarnaast hebben we een koffer vol leer- en speelmateriaal meegenomen: wereldbollen, wereld-, reken-, en dierenposters, springtouw, pionnen, klokpuzzel etc. De kinderen keken vol bewondering en gingen er snel mee aan de slag. Ook hebben we t-shirtjes van een basisschool bij ons in de buurt uitgedeeld en een start gemaakt met het verbouwen van groenten. Een paar honderd AH-moestuintjes schieten uit de grond! Op deze manier leveren we een bijdrage aan een gezonder voedingspatroon van de schoolkinderen.

 

Naast al dit harde werken op de school in een klamme 30+ graden Celsius en af en toe een flinke regenbui zijn we ook geregeld verder op pad geweest het land in. De prachtige cultuur en natuur fascineerden ons. De drie weken zijn voorbij gevlogen. De dankbaarheid naar ons was enorm. De dankbaarheid terug van ons naar de mensen daar, die ons een inkijkje in de Gambiaanse cultuur hebben gegeven, is net zo groot. Het laat zien, dat wanneer we samen voorbij de grenzen kijken, we elkaars horizon verbreden en een stap vooruit kunnen zetten.

 

“No problem!’’

 

Warme groeten,

Familie Nieuwehuizen

Cees, Wilma, Robin, Meggie en nick

Vrijwilligerswerk Gambia