Waterpunt & Elektriciteit

Elektriciteit Gambia

Op de St. Victorious Nursery School hebben wij een waterpunt en elektriciteit kunnen realiseren.

Water Gambia

Facebook
Actie

Water Gambia

Met de opbrengst van €615,00 met de Facebookactie van oktober 2016 hebben wij elektriciteit en waterpunt kunnen aanleggen op de St. Victorious Nursery School. 

Voor €10,00 konden mensen deze actie liken en zo hielpen ze de school met het aanleggen en repareren van het dak. 

Water Gambia

Elektriciteit

Elektriciteit hebben de meeste mensen in Gambia niet, dus ook niet de scholen. De Wereld voor Kinderen vind het erg belangrijk dat de kinderen ook les krijgen op computers en hiervoor is stroom nodig. 

Er zijn twee elektriciteitspalen gekocht en de gehele aansluiting per lokaal. De stroomkosten gaat net zoals bij ons vroeger, wat de meeste van ons niet mee gemaakt hebben. Je stopt geld in een meter en je krijgt stroom. 

Waterpunt

Het belangrijkste wat de Wereld voor Kinderen vind is dat de kinderen schoon drinkwater hebben. Dit is mogelijk gemaakt met een waterpunt. 

De buren van de school hadden wel een waterpunt, maar deze mochten de kinderen niet gebruiken. Ook moest er een 150 meter lange leiding gegraven worden naar de hoofdweg, dit heeft bijna 1,5 jaar geduurd voordat dit eindelijk gebeurd was. Maar de kinderen hebben nu elke dag schoon drinkwater. Ook poesten ze 1 keer per dag hun tanden op school.