Ziekenfonds

Ziekenfonds Gambia
Ziekenfonds Gambia

Helaas gebeurd het dagelijks dat er kinderen ernstig ziek worden in Gambia. De meeste hiervan komen doordat ze geen goede zorg krijgen te overlijden. 

Gezinnen in Gambia hebben geen geld voor goede zorg en het land kent geen zorgverzekering.  De mensen willen wel, maar kunnen niet…
Hier moest wat aan gedaan worden vonden wij van de Wereld voor Kinderen en hebben toen een ziekenfonds opgestart. Kinderen, of dit nou op school is of in een dorp, kunnen nu noodzakelijke hulp krijgen wanneer zij erg ziek zijn. 

Ziekenfonds Gambia

Helpt u ons mee?
Doneer en vermeld het ziekenfonds erbij.

Lamin werd optijd geholpen!

help samen met ons nog meer kinderen
Ziekenfonds Gambia

Lamin

Lamin is een scholier op de Bundung Lower Basic School. Toen wij hier waren viel ons oog gelijk op hem. Je zag aan Lamin ze gezicht dat hij pijn had, maar probeerde net te doen alsof er niks aan de hand was. Zijn arm lag helemaal open, zo erg dat het al aan het ontsteken was! Hij moest gewoon meedoen met de les en bij probeerde in zijn schrift te schrijven maar die zat helemaal onder het bloed.

 

Op het moment zelf wisten wij even niet goed wat we hier mee moesten doen dus gingen terug naar het hotel. Een half uur later hebben we onze contactpersoon gebeld zodat hij contact met de school moest opnemen. Het zat ons namelijk niet lekker dat zo’n kind hieronder moet lijden. Deze heeft het hele verhaal uitgelegd aan het schoolhoofd en verteld dat wij het jongetje wilde helpen.

 

Ze gingen het jongetje zoeken in de klas en namen contact op met zijn moeder. Die zijn samen met Lamin naar de dokter gegaan.Hij had een grote brandwond op zijn arm die al helemaal aan het ontsteken was. De dokters zeiden dat hij op tijd was gekomen anders moest zijn onderarm er vanaf. De wond werd goed verzorgd en hij heeft goede medicijnen gekregen en een herhaal recept. De moeder van Lamin kon ons niet stoppen met bedanken dat we haar zoon hebben geholpen!