Ziekenhuizen

Ziekenhuis Gambia
Ziekenhuis Gambia

De ziekenhuizen in Gambia zijn helaas niet zoals ze in Europa zijn. Vrouwen moeten op de grond bevallen, niet genoeg materialen om de patiënten goed genoeg te kunnen behandelen. En zeker in de binnenlanden is het erg moeilijk om een goed ziekenhuis te vinden.
Ouders gaan niet zo snel naar een dokter om vaccinaties te halen, maar d.m.v. knuffels en kleren worden ze naar de ziekenhuizen gelokt zodat de kinderen toch deze medicatie krijgen.

Ziekenhuis Gambia

In Europa is de gezondheidszorg nog niet zo slecht

De ziekenhuizen in Gambia zijn helaas niet zoals wij ze als westerlingen kennen. Er is geen modern apparatuur aanwezig en ook is het er niet zo hygiënisch als hier.
De wachtkamers zitten bomvol en er zijn amper stoelen waar de mensen op kunnen wachten. Mensen zitten hier soms wel uren te wachten totdat eindelijk iemand ze kan helpen.
Vrouwen moeten bevallen op de grond omdat de bedden niet fijn voor ze zijn. En voor grote operaties moet men naar het buurland Senegal, maar hier hebben ze geen geld voor dus laten ze het zo en de meeste sterven dan ook.

Ziekenhuis Gambia

Fagi Kunda Health Center

Tijdens onze eerste inzamelingsactie zijn er ook veel medische goederen opgehaald. U kunt dan denken aan paracetamol, verband, pleisters, doeken en ontsmettings goederen. Het Fagi Kunda Health Center is en klein ziekenhuis waar kleine operaties gedaan kunnen worden en waar de vrouwen kunnen bevallen. Daarnaast worden de kinderen hier ook ingeënt, alleen worden de kinderen met knuffels en kleertjes gelokt anders komen de moeders niet.

Sukuta Hospital

Tijdens de spinningmarathon bij Fit for free Leiderdorp in 2015 zijn er ook veel ziekenhuis goederen opgehaald. Dit waren o.a. veel pleisters, verband, zuurstofflessen, kraamverzorgingsartikelen en nog veel meer!